LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Pariul pe turismul românesc

Economia Chinei aterizează lin

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 21 iulie 2013 286 afişări

Creşterea economică a Chinei s-a încetinit la 7,5% în al doilea trimestru, iar analiştii consideră că a doua jumătate a anului va fi şi mai slabă, ceea ce înseamnă că guvernul nu-şi va atinge ţinta de 7,5% creştere a PIB pentru 2013 - prima dată de la criza financiară asiatică de acum 15 ani când China ratează ţinta anuală.

Economia Chinei aterizează lin

În primul trimestru, economia chineză a crescut cu 7,7% faţă de aceeaşi perioadă din 2012. Premierul Li Keqiang nu s-a arătat însă îngrijorat, afirmând că performanţa economică din ambele trimestre este corespunzătoare cu aşteptările guvernului.

Analiştii băncilor occidentale apreciază că statul nu va mai interveni cu un nou pachet de stimulente, întrucât economia traversează o reechilibrare lentă, cu o scădere a investiţiilor şi o creştere a consumului intern, necesară după ce ani la rând cu creştere de peste 9-10% au obişnuit pieţele financiare să se aştepte la o criză iminentă generată de supraîncălzirea economiei.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/economia-chinei-aterizeaza-lin-11135498
11135498
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.