E.ON oferă soluţii business de mobilitate electrică

Postat la 27 octombrie 2023 36 afişări

E.ON oferă soluţii business de mobilitate electrică

E.ON Energie România mai adaugă un client B2B în portofoliu şi un partener de încredere în lupta împotriva poluării, de această dată pe segmentul de transporturi, implementând soluţia la cheie E.ON Drive pentru flota Sezamo România.

Sezamo s-a lansat public pe 18 octombrie 2022, după ce şi-a testat serviciile vreme de 6 luni. Consumatorii pot economisi între 5 şi 7 drumuri la cumpărături şi timpul pe care în mod normal l-ar fi petrecut la supermarket, la piaţă sau la măcelăria preferată, prin intermediul serviciilor de e-groceries. Din depozitul de 12.000 mp cu aproximativ 15.000 de tipuri de produse se livrează comenzile clienţilor într-un interval de 3 ore, iar pentru asta ai nevoie de mobilitate sporită.

Pentru a proteja mediul şi pentru o mai bună optimizare a costurilor, Sezamo România a fost prima divizie din grup care a ales varianta cu flotă auto full electrică, iar parteneriatul cu E.ON Energie România a prins contur în mod natural, mai ales că nu este prima colaborare a celor doi parteneri.

”Reducerea impactului asupra mediului este o componentă importantă în filozofia de business. Am fost prima ţară din grup care a avut o flotă 100% electrică – decizia flotei a fost luată înainte de a finaliza depozitul” a declarat Delia Dinu, Chief Operations Officer Sezamo România

60 de staţii de încărcare Alfen 22 (22 kW) au fost instalate şi puse în funcţiune în parcul auto Sezamo în mai puţin de 3 luni. Toate staţiile au fost puse în funcţiune chiar înainte ca ultimele maşini să ajungă în posesia celor de la Sezamo.

„Ne dorim să livrăm cât mai verde posibil, să scalăm sustenabil şi să rămânem cu un parc 100% electric. E.ON ne-a ajutat foarte mult pentru că a venit cu soluţia completă de instalare a puterii de încărcare, cât şi a staţiilor de încărcare. Totul a fost la cheie şi ne-au pus la dispoziţie toată infrastructura hardware şi software, ba mai mult, ne-au oferit şi un plan de mentenanţă pe termen lung şi soluţii de backup pentru situaţii neprevăzute.” - Adrian Banu, Fleet Manager Sezamo România

Prin implementarea soluţiei E.ON Drive, Sezamo România şi-a redus emisiile de carbon cu 345 tone, chiar din perioada precedentă lansării oficiale, echivalentul a 14.000 de copaci, iar efectele pozitive se simt puternic şi în costuri. De exemplu, la o medie de 5.000 km/ lună, costurile de mentenanţă al maşinilor a scăzut cu 14%, iar costurile de exploatare, în comparaţie cu maşinile convenţionale, sunt cu 180% mai mici.

Gestionarea flotei şi a consumului de electricitate a fiecărei maşini se realizează prin intermediul soluţiei software pusă la dispoziţie de E.ON. Astfel se pot face rapoarte periodice în scopul optimizări.

Cele mai trainice parteneriate de business sunt cele construite pe încredere şi transparenţă, iar atunci când dorinţa de a schimba puţin câte puţin lumea este încă un element puternic de legătură, se face business sustenabil.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
E.ON,
vehicule electrice,
energie,
masini

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.