LOVITURĂ pe piata bancară din România în această dimineaţă. Toţi românii care au CARD sau credit la această bancă primesc acest MESAJ OFICIAL

Postat la 28 iulie 2017 1555 afişări

Banca Naţională a Greciei a semnat un acord cu OTP Bank România pentru achiziţionarea pachetului său de acţiuni deţinute la Banca Românească, în valoare de 99.28%.

LOVITURĂ pe piata bancară din România în această dimineaţă. Toţi românii care au CARD sau credit la această bancă primesc acest MESAJ OFICIAL

Tranzacţia implică acţiunile Băncii Româneşti (BROM) deţinute de Banca Naţională a Greciei (NBG – entitate comercială), precum şi achiziţia portofoliului suplimentar din România aparţinând altor subsidiare ale NBG.

"Reprezentanţii National Bank of Greece şi ai OTP Bank România au semnat acordul privind achiziţionarea Băncii Româneşti. Părţile nu doresc să dezvăluie detaliile financiare ale tranzacţiei. Finalizarea tranzacţiei este supusă aprobării autorităţilor de supraveghere. OTP Group va colabora îndeaproape cu Banca Naţională a României pentru obţinerea aprobărilor necesare. În urma finalizării achiziţiei, cota de piaţă a OTP Bank România (OBR) va creşte la aproximativ 4%, devenind astfel al opt-lea jucător pe piaţa bancară din România (conform cifrelor din 2016). Societe Generale Corporate & Investment Banking a acţionat în calitate de Consilier Financiar Unic al OTP Group în legătură cu tranzacţia", se arată într-un comunicat al OTP Bank.

"Această nouă achiziţie demonstrează faptul că OTP Bank are o bază solidă, o bună capitalizare şi o lichiditate remarcabilă, iar conducerea băncii este determinată să îşi consolideze prezenţa în regiune", a declarat László Wolf, Director General Adjunct al Diviziei Comerciale OTP Bank, în legătură cu semnarea acordului. Acesta a adăugat: "Această tranzacţie este un pas important către atingerea scopului strategic al OTP Group. Strategia noastră de achiziţie se concentrează, în primul rând, pe pieţe cu perspective bune de dezvoltare, unde considerăm că este posibilă atingerea unei dimensiuni optime pe piaţă şi capitalizarea sinergiei costurilor. Acest acord este o etapă importantă în evoluţia OTP Bank România. Lucrăm împreună ca să ne asigurăm că fuziunea are un impact pozitiv asupra clienţilor ambelor bănci.

Acest lucru nu implică doar un acces mai facil la sucursalele băncii, dar şi îmbunătăţirea calităţii serviciilor. Ne aşteptăm ca finalizarea tranzacţiei financiare să aibă loc la începutul anului 2018, după validarea acesteia de către autorităţile competente". Directorul General Adjunct al OTP Bank a mai spus: "OTP Group doreşte să investească în continuare pe piaţa din România, dar noi tranzacţii vor fi luate în considerare doar după finalizarea cu succes a integrării actuale".

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.