E bine să fii bogat: Moştenitorul imperiului Redbull înoată în sute de milioane de dolari după ce a încasat un dividend uriaş la doar un an după ce a preluat frâiele companiei

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 01 noiembrie 2023 8013 afişări

E bine să fii bogat: Moştenitorul imperiului Redbull înoată în sute de milioane de dolari după ce a încasat un dividend uriaş la doar un an după ce a preluat frâiele companiei

Moştenitorul Red Bull, Mark Mateschitz, a primit un dividend de 582 de milioane de 615 milioane de dolari, prima sa plată de când a moştenit anul trecut imperiul băuturilor energizante de la răposatul său tată, scrie Bloomberg.

Compania, cu sediul în oraşul austriac Fuschl am See, a distribuit jumătate din profitul de 1,56 miliarde de euro de anul trecut între acţionarii săi, potrivit unei rezoluţii a acţionarilor publicată în registrul corporativ al ţării. Mateschitz deţine 49% din acţiuni prin intermediul holdingului său, ceea ce îl face eligibil pentru o donaţie de 383 de milioane de euro. Familia Yoovidhya din Thailanda deţine restul de 51%.

Dividendul este cel mai mic din ultimii trei ani, în condiţiile în care creşterea costurilor de marketing şi de producţie a afectat profitabilitatea de anul trecut. Mateschitz a preluat compania în 2022, după moartea tatălui său, Dietrich, care a fondat compania.

Bugetul pentru publicitate al RedBull a depăşit 1 miliard de euro pentru prima dată în 2022. Compania a reuşit să vândă peste 11 miliarde de doze de energizant, ajungând la venituri nete de 9,68 miliarde de euro în urmă cu un an.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companie,
preluare,
incasari,
inot,
miliarde,
trecut

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.