Duţă: Pentru a dubla salariile medicilor ar fi nevoie de 700 milioane de euro pe an

Postat la 29 martie 2012 7 afişări

Preşedintele CNAS, Lucian Duţă, a declarat, joi, la conferinţa Mediafax talks about Health Reform, că fondurile alocate sănătăţii pot fi majorate şi prin creşterea calităţii serviciilor şi a veniturilor medicilor, însă dublarea salariilor ar ajunge la costuri de până la 700 milioane euro pe an.

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) a declarat, joi, că nu există decât două-trei mari posibilităţi pentru a creşte fondurile alocate sănătăţii, printre acestea fiind şi creşterea calităţii serviciilor medicale şi creşterea veniturilor medicilor pentru a împiedica exodul. "Practic, pentru a dubla salariile doctorilor, ar fi nevoie 600 - 700 milioane de euro pe an ", a precizat Lucian Duţă. Preşedintele CNAS a mai spus că celelalte două căi ar fi transferul de la bugetul de stat şi creşterea cotele alocate CAS-urilor.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
duta,
medici,
plecare,
salarii
/actualitate/duta-pentru-a-dubla-salariile-medicilor-ar-fi-nevoie-de-700-milioane-de-euro-pe-an-9452185
9452185
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.