Duşa: Premierul a înţeles că Armata a fost neglijată mult timp, în 2014 vom avea un buget mai mare

Postat la 08 ianuarie 2014 52 afişări

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a declarat, miercuri, la Buzău, că "premierul Victor Ponta a înţeles că Armata a fost neglijată foarte mult timp", astfel că în 2014 bugetul pentru Apărare este mai mare.

Duşa: Premierul a înţeles că Armata a fost neglijată mult timp, în 2014 vom avea un buget mai mare

 Ministrul Mircea Duşă a afirmat că "Armata a fost neglijată foarte mult timp", însă în 2014 va beneficia de un buget mai mare.

"Am făcut demersuri nenumărate, iar premierul a înţeles că Armata a fost neglijată foarte mult timp, astfel că în 2014 vom avea un buget mai mare. Avem programe de înzestrare, iar cel ce vizează forţele aeriene este cel mai de amploare. Am început să aducem avioanele de transport Spartan, şase dintre ele au ajuns deja. Ultimul urmează să fie livrat într-o săptămână - două.

Avioanele Spartan împreună cu Hercules C-130 asigură necesarul de capabilitate al Armatei Române pe distanţe lungi, medii şi scurte. Un alt program important este cel de dotare cu avioane multirol, iar după ani de dispute am reuşit să declanşăm acest program de înzestrare datorită faptului că resursa de zbor a avioanelor MIG va fi epuizată în 2017, deşi au fost modernizate. Noi ca stat va trebui să asigurăm Poliţia Aeriană şi nu era normal ca România, care a avut o flotă serioasă de vânătoare, să apeleze la alt stat să se asigure securitatea aeriană", a declarat ministrul Apărării.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/dusa-premierul-a-inteles-ca-armata-a-fost-neglijata-mult-timp-in-2014-vom-avea-un-buget-mai-mare-11870150
11870150
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.