PIAŢA IMOBILIARĂ: Timişoara, singurul oraş mare unde locuinţele s-au scumpit anul trecut. TOPUL ieftinirilor în 2013

Postat la 08 ianuarie 2014 45 afişări

Timişoara este singurul oraş mare din România unde preţul mediu al locuinţelor a crescut anul trecut, în condiţiile în care în Bucureşti s-a înregistrat cea mai mare scădere, astfel că per ansamblu apartamentele s-au ieftinit cu 8,2%, potrivit unui studiu al imobiliare.ro, realizat în şase oraşe.

PIAŢA IMOBILIARĂ: Timişoara, singurul oraş mare unde locuinţele s-au scumpit anul trecut. TOPUL ieftinirilor în 2013

 Dacă anii 2011 şi 2012 au fost caracterizaţi de o evidentă tendinţă de stabilizare a preţurilor locuinţelor, anul ce tocmai s-a încheiat s-a remarcat, dimpotrivă, printr-o acutizare a declinului. Potrivit Indicelui Imobiliare.ro, pe parcursul lui 2013 apartamentele noi şi vechi scoase la vânzare la nivel naţional s-au depreciat cu 8,2%, se arată într-un comunicat al portalului imobiliar imobiliare.ro.

Preţul mediu cerut în prezent de către vânzători este de 898 de euro pe metru pătrat, faţă de valoarea de 978 de euro pe metru pătrat valabilă la începutul anului trecut. Reculul consemnat în 2013 este cu peste 50% mai mare decât suma scăderilor din cei doi ani anteriori, când, potrivit datelor imobiliare.ro, preţurile s-au diminuat cu 4% (în 2011) şi, respectiv, 1,3% (în 2012).

Aşa cum era de aşteptat, în cele mai mari oraşe ale ţării, inclusiv în Capitală, reducerile din ultimele 12 luni se situează sub media naţională. În majoritatea cazurilor, "tonul" ieftinirilor este dat de apartamentele noi, ceea ce contribuie la îngustarea vizibilă a diferenţei faţă de segmentul locuinţelor vechi.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/piata-imobiliara-timisoara-singurul-oras-mare-unde-locuintele-s-au-scumpit-anul-trecut-topul-ieftinirilor-in-2013-11867292
11867292
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.