BNR a redus dobânda de la 4% la 3,75% şi ratele rezervelor minime obligatorii de la 15 la 12% pentru lei şi de la 20 la 18% la valută

Postat la 08 ianuarie 2014 38 afişări

Consiliul de Administraţie al BNR a decis miercuri să reducă rata dobânzii de politică monetară de la 4% la 3,75% pe an, un nou minim istoric, precum şi ratele rezervelor minime obligatorii la lei de la 15% la 12% şi ratele rezervelor minime obligatorii la valută de la 20% la 18%.

BNR a redus dobânda de la 4% la 3,75% şi ratele rezervelor minime obligatorii de la 15 la 12% pentru lei şi de la 20 la 18% la valută

 Noua dobândă de politică monetară va fi aplicată de joi, 9 ianuarie, în timp ce ratele diminuate pentru rezervele minime obligatorii în lei şi valută intră în vigoare începând cu perioada de aplicare 24 ianuarie-23 februarie 2014.

"CA al BNR reiterează că utilizarea judicioasă a tuturor instrumentelor de care dispune banca centrală în condiţiile monitorizării atente a evoluţiilor interne şi ale mediului economic internaţional este de natură să asigure stabilitatea preţurilor pe termen mediu şi stabilitatea financiară", se arată în comunicatul transmis de BNR după prima şedinţă din acest an a Consiliului de Administraţie privind politica monetară.

Decizia de reducere a rezervelor minime obligatorii a fost anticipată de piaţă, iar o indicaţie în acest sens a venit chiar din partea guvernatorului Mugur Isărescu. Unii analişti se aşteptau şi la continuarea reducerii dobânzii de politică monetară.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/bnr-a-redus-dobanda-de-la-4-la-3-75-si-ratele-rezervelor-minime-obligatorii-de-la-15-la-12-pentru-lei-si-de-la-20-la-18-la-valuta-11868862
11868862
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.