Ministrul grec de Finanţe: Grecia va promova uniunea bancară şi coeziunea socială

Postat la 08 ianuarie 2014 40 afişări

Uniunea bancară şi coeziunea socială sunt "teme foarte importante" pentru Grecia, care a preluat de la 1 ianuarie preşedinţia semestrială a Uniunii Europene (UE), a anunţat marţi ministrul grec de Finanţe, citat de AFP.

Ministrul grec de Finanţe: Grecia va promova uniunea bancară şi coeziunea socială

 "Uniunea bancară, coordonarea politicilor cu dimensiune socială şi finanţarea întreprinderilor mici şi mijlocii sunt subiecte foarte importante pe care Grecia le va promova în perioada deţinerii preşedinţiei UE", a declarat Yannis Stournaras în cadrul unei conferinţe de presă.

Enumerând priorităţile Ecofin (reuniunea miniştrilor de Finanţe ai UE), pe care o va prezida timp de şase luni, Stournaras s-a angajat să promoveze "stabilitatea financiară", "transparenţa", şi "armonizarea diferitelor reglementări" ale ţărilor membre.

"Mijloacele privind asigurarea stabilităţii marilor bănci vor fi dezbătute probabil în cadrul Ecofin, pe 1 aprilie, la Atena", subliniază ministrul. În cursul acestei reuniuni, miniştrii de Finanţe ai UE vor discuta, de asemenea, pe tema "finanţării IMM-urilor", care vizează Grecia în mod particular, a adăugat el.

Ctiti mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ministrul-grec-de-finante-grecia-va-promova-uniunea-bancara-si-coeziunea-sociala-11867275
11867275
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.