După Ungaria, şi Polonia spune nu monedei unice europene. „Nu vom adopta euro până când nu vom ajunge la nivelul de trai şi avuţia din Germania“

Postat la 16 aprilie 2019 33 afişări

Polonia nu va adopta moneda euro înainte ca avuţia sa economică nu va atinge nivelul celei din Germania, a anunţat preşedintele partidului de guvernământ al ţării, Lege şi Justiţie (PiS), Jaroslaw Kaczynski, acuzând opoziţia că exercită presiuni în sensul abandonării monedei locale, zlotul, scrie Bloomberg.

După Ungaria, şi Polonia spune nu monedei unice europene. „Nu vom adopta euro până când nu vom ajunge la nivelul de trai şi avuţia din Germania“

„Spunem nu monedei euro, spunem nu preţurilor europene“, a declarat Kaczynski. „Tratatul privind aderarea la UE nu specifică data adoptării euro. Vom face această trecere, dar acest lucru se va întâmpla când nivelul avuţiei ţării noastre se va apropia de cel al Germaniei“.

 

Mateusz Morawiecki, premierul Poloniei, a declarat la rândul său că trecerea la euro în acest moment nu este un act profitabil. „Este avantajos să bazăm economia Poloniei pe moneda poloneză“, a subliniat acesta, potrivit polandin.com.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
polonia,
adoptare,
germania,
europene

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.