După o discuţie cu premierul şi ministrul Finanţelor, Stănescu anunţă soluţia Guvernului pentru a-i scăpa pe primari de grija banilor pentru salarii

Postat la 20 februarie 2018 109 afişări

Vicepremierul şi ministrul Dezvoltării Regionale, Paul Stănescu, a declarat, luni, că Guvernul va emite o OUG, astfel încât fiecare unitate administrativ-teritorială (UAT) să poată plăti cheltuielile salariale, sentinţele, corecţiile şi aerieratele din excedentul bugetar.

După o discuţie cu premierul şi ministrul Finanţelor, Stănescu anunţă soluţia Guvernului pentru a-i scăpa pe primari de grija banilor pentru salarii

„În discuţiile cu doamna prim-ministru, cu ministrul Finanţelor pe care am avut-o, am hotărât să dăm o ordonanţă de urgenţă în care, din excedent (bugetar – n.r), excedentul fiind o chestiune foarte sensibilă, aşa cum ştiţi, fiecare UAT să poată plăti cheltuieli salariale, sentinţe, corecţii şi arierate. Tot ordonanţa asta va mai conţine şi două lucruri: vom folosi acea compensare, cred că acum doi sau trei ani s-a mai făcut, adică dacă un UAT este dator la o societate comercială, societatea comercială e dator la ANAF, să putem compensa toate lucrurile acestea şi sigur că e o chestiune care e urgent să o facem pentru că sunt datorii pe care nu le putem compensa cred că de vreo doi ani de zile. Mai e un lucru foarte important: deci, compensarea, împrumutul din trezorerie”, a declarat Paul Stănescu, la Parlament.

El a mai spus că nu ltie dacă ordonanţa de urgenţă va fi gata până la şedinţa de Guvern de joi, pentru că trebuie să ia şi avizul CES (Consiliul Economic şi Social – n.r), dar dacă nu va fi gata, "sigur va intra în şedinţa de guvern următoare, deci nu joia asta care vine, joia cealaltă".

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.