După luni în care s-a confruntat cu restricţiile de circulaţie impuse la nivel global, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa îşi reduce capacitatea de zbor cu 20%

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 17 august 2020 136 afişări

După luni în care s-a confruntat cu restricţiile de circulaţie impuse la nivel global, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa îşi reduce capacitatea de zbor cu 20%

Ryanair, cel mai mare operator aerian low-cost din Europa, va reduce capacitatea de zbor cu 20% în septembrie şi octombrie după ce relansarea restricţiilor de călătorie a generat o scădere considerabilă a rezervărilor din ultimele 10 zile, potrivit Reuters.

Ryanair, care a redus luna trecută target-ul de pasageri de la 80 de milioane la 60 de milioane pentru anul fiscal ce se încheie în martie 2021, a declarat că numărul de cazuri de COVID din unele ţări europene a afectat masiv rezervările pentru următoarele săptămâni.

Acţiunile companiei au scăzut luni, 17 august cu 4,4% şi au ajuns astfel la 11,22 euro. Operatorul a mai declarat că se va concentra pe reducerea capacităţii de zbor din Franţa, Spania, Irlanda şi Suedia.

Asociaţia Internaţională a Transportului Aerian (IATA) estimează că veniturile pe kilometri parcurşi pentru cursele internaţionale vor reveni la nivelurile înregistrate înainte de pandemie abia în 2024.

Operatorul irlandez a declarat în urmă cu două săptămâni că numărul pasagerilor a scăzut cu aproximativ 99% în al doilea trimestru, „cel mai dificil din istoria de 35 de ani a Ryanair”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ryanair,
reducere,
capacitate,
restrictii,
circulatie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.