Dupa girafa uriasa din Pasajul Universitatii, acum au crescut acolo arbori

Postat la 20 iulie 2011 17 afişări

Al doilea episod din concursul "Muzeul Antipa invadeaza mediul urban" a fost lansat miercuri, odata cu aparitia in Pasajul Universitatii din Bucuresti a unor arbori, care au luat locul girafei uriase prezente acolo in ultima luna.

Primul episod, derulat incepand din iunie, a avut ca scop descoperirea si cunoasterea faunei salbatice a Capitalei. Concursul a constat in reperarea in mediul urban a unor specii de animale si pasari salbatice, ale caror fotografii au putut fi votate pe Facebook si au dovedit ca, in ciuda interventiei omului in natura, in Bucuresti continua sa convietuiasca alaturi de oameni o multitudine de specii salbatice, de la soricei la rate salbatice, melci, arici si porumbei, pescarusi, bufnite si lilieci.

In urma voturilor exprimate online, "naturalistul cum laude" si castigatorul unei invitatii de doua persoane la deschiderea Muzeului Antipa este Pancu Mihai Alexandru, care a participat cu fotografia unui paianjen tesator, localizat in in apropierea Bulevardului Alexandru Obregia:

Actuala faza a concursului, care dureaza pana la 2 august, presupune identificarea unor "arbori de muzeu" in Bucuresti. Participantii trebuie sa raspunda la intrebarile "Care este cel mai frumos arbore din orasul dvs? Care este cel mai batran? Dar cel mai mare?", ilustrandu-si raspunsurile cu fotografii trimise pe adresa muzeului. Pentru orientare este disponibil ghidul "Flora Bucurestiului", pus la dispozitie pe site-ul muzeului si pe pagina de Facebook dedicata evenimentului.

Castigator va fi desemnat cel care va primi cele mai multe voturi pe Facebook pana la finalul concursului. Premiul consta intr-o vizita gratuita la Muzeul "Grigore Antipa" pentru castigator si patru prieteni ai sai.

Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" este in prezent inaccesibil vizitarii, din cauza lucrarilor de reorganizare si modernizare a expozitiei permanente si a spatiilor destinate publicului. Urmeaza sa fie anuntata din timp data deschiderii muzeului pentru public.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/dupa-girafa-uriasa-din-pasajul-universitatii-acum-au-crescut-acolo-arbori-8510521
8510521
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.