După "frenezia" privatizărilor, urmează şi una politică

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 07 aprilie 2012 21 afişări

Care vine, vine, vine, calcă totul în picioare, spre spaima duşmanilor ţării, ca în "Scrisoarea III": cel puţin aşa a apărut ofensiva declanşată de premierul Mihai-Răzvan Ungureanu pe mai multe planuri deodată, în pregătirea viitoarei Mişcări pe care urmează s-o anunţe peste o lună, când se vor împlini primele 100 de zile de mandat al primului guvern post-Boc şi premierul va merge în Parlament să-şi prezinte bilanţul.

"Simt această aşteptare, vine spre mine pe diferite canale", a mărturisit Ungureanu, referindu-se la tânjirea electoratului de dreapta dezamăgit şi educat după o formaţiune politică nouă, curată şi capabilă să-i capteze încrederea. Bucătăria puterii îi dictează însă premierului că "mai e nevoie de un ingredient care este necesar, şi aceasta este recunoaşterea succesului în materie de administrare", prevăzută de prim-ministru să se petreacă fix peste o lună, când va merge în Parlament şi îşi va prezenta mandatul.

Partea mai puţin plăcută e că iminenţa noii mişcări politice de dreapta a fost anunţată aproape concomitent cu cele mai noi decizii guvernamentale - crearea Consiliului consultativ al oamenilor de afaceri, format din 26 de manageri, bancheri şi consultanţi (o idee aşteptată timp de cel puţin două guverne Boc încoace), înfiinţarea unui fond de dezvoltare alimentat cu banii din privatizări, care ar urma să fie păziţi astfel de irosirea în consum (resursă greşit asemuită cu fondul suveran norvegian, care e un fond de investiţii) şi lansarea unui proiect de investiţii româneşti în străinătate, începând cu spaţiul CSI şi China.

Dacă ţinem cont de termenul de o lună până la care Ungureanu trebuie să confirme că binemerită rolul de lider, eforturile normale de a guverna bine capătă un parfum preelectoral ascuţit. Cât priveşte efortul strict electoral de a reuni politicieni de dreapta şi independenţi în noua mişcare, însuşi caracterul larg permisiv al acesteia îi pune în pericol proiectul, cu Noua Republică şi Monica Macovei chemaţi să adere laolaltă cu Elena Udrea şi "greii" PDL sau cu PNŢCD-Pavelescu.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/dupa-frenezia-privatizarilor-urmeaza-si-una-politica-9491471
9491471
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.