După ce a interzis Viber, Arabia Saudită vrea să omoare WhatsApp şi Skype

Autor: Ştefan Stan Postat la 19 iunie 2013 105 afişări

Arabia Saudită, care a interzis aplicaţia Viber pe teritoriul ţării, şi-a îndreptat atenţia către altă aplicaţie populară de mesaje pe internet, WhatsApp, care ar putea fi blocată curând dacă nu se va adapta legilor locale, scrie Mashable.

După ce a interzis Viber, Arabia Saudită vrea să omoare WhatsApp şi Skype

Comisia de Informaţie şi Tehnologie (CITC) din Arabia Saudită ia în considerare interzicerea aplicaţiei WhatsApp în următoarele săptămâni, cel mai probabil înainte de Ramadan, care începe pe 9 iulie.

Interdicţia este luată în considerare pentru că mesajele trimise prin intermediul WhatsApp sunt mult mai greu de monitorizat şi pentru că serviciul reduce din veniturile companiilor locale de telecomunicaţii.

“Am comunicat cu WhatsApp şi alte aplicaţii similare pentru a le convinge să coopereze şi să respecte legile din Arabia Saudită, însă nu a rezultat încă nimic din aceste discuţii. O să luam măsuri să pedepsim aceste platforme dacă nu vor respecta regulile noastre”, a declarat Abdullah Al-Darrab, guvernatorul CITC.

CITC a cerut ca Viber, Skype şi WhatsApp să utilizeze servere locale pentru a facilita monitorizarea mesajelor, dar companiile nu au acceptat. Viber a fost interzisă la începutul lunii iunie, iar celelalte două servicii sunt la rând.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/dupa-ce-a-interzis-viber-arabia-saudita-vrea-sa-omoare-whatsapp-si-skype-10987147
10987147
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.