După ce a devenit prima companie americană evaluată la 2.000 mld. dolari, Apple a ajuns să valoreze mai mult decât indicele FTSE 100 al bursei de la Londra

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 02 septembrie 2020 37 afişări

După ce a devenit prima companie americană evaluată la 2.000 mld. dolari, Apple a ajuns să valoreze mai mult decât indicele FTSE 100 al bursei de la Londra

Capitalizarea gigantului Apple continuă să crească, reuşind să depăşească întreaga valoare a indicelui FTSE 100 al bursei de la Londra, anunţă BBC.

Acţiunile Apple au crescut marţi cu 4%, ducând capitalizarea companiei la 2,3 trilioane de dolari (1,7 trilioane de lire). Prin comparaţie, valoarea totală a companiilor din FTSE 100 este de 1,5 trilioane de lire.

Ştirea vine la două săptămâni după ce Apple a devenit prima firmă americană cu o valoare de piaţă de 2.000 mld. dolari. Gigantul creat de Steve Jobs şi Steve Wozniak plănuieşte să vândă 74 de telefoane 5G până la sfârşitul anului.

Compania a vândut cele mai multe telefoane în 2020 la nivel global. Clasamentul este condus detaşat de modelul iPhone 11, cu aproape 38 de milioane de unităţi, iar locul doi este ocupat de Samsung Galaxy A51, cu jumătate din numărul raportat de Apple.

„FTSE 100 este un dinozaur, plin de stocuri vechi şi greoaie care oferă puţine perspective de creştere, însă este un indicator bun pentru economia globală, despre care ştim foarte bine că este la pământ”, spune Neil Wilson, analist pentru Markets.com.

Indicele ajunge în prezent la 5.972 de puncte, în scădere cu 22% faţă de recordul înregistrat în ianuarie – 7.675 de puncte.

Prin contrast, indicele Nasdaq din Statele Unite, care include unele dintre cele mai mari companii tech, a atins marţi un nou record, reuşind să îşi dubleze valoarea de la prăbuşirea acţiunilor din primele săptămâni ale pandemiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
apple,
ftse 100,
capitalizare,
actiuni

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.