După ANAF pleacă un alt şef. Ciucă: L-am demis, azi, pe şeful Autorităţii Naţionale a Vămilor

Autor: Cosmin Pirv Postat la 30 mai 2023 50 afişări

După ANAF pleacă un alt şef. Ciucă: L-am demis, azi, pe şeful Autorităţii Naţionale a Vămilor

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat marţi că l-a demis din funcţie pe şeful Autorităţii Naţionale a Vămilor şi că a luat act de demisiile şefilor ANAF şi Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale. „Avem nevoie de un sistem de colectare mai eficient”, a transmis şeful Guvernului.

„Creşterea economică pe care am obţinut-o trebuie să fie resimţită de oameni, iar pentru a reuşi acest lucru, instituţiile statului trebuie să fie mai performante. După un an în care PIB-ul ţării a crescut cu 49 miliarde de euro, trebuie să regăsim aceeaşi dinamică şi în încasările de la buget”, a anunţat marţi Nicolae Ciucă.

Potrivit acestuia, România are nevoie de un sistem de colectare mai eficient, prin care bugetul să aibă resursele necesare politicilor publice aşteptate de cetăţeni.

„L-am demis, azi, pe şeful Autorităţii Naţionale a Vămilor şi am luat act de demisiile şefilor ANAF şi Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale. Reformarea acestor instituţii trebuie accelerată, prin digitalizare, profesionalizarea angajaţilor şi eficientizarea procedurilor de lucru. Doar astfel vom putea valorifica în interes public rezultatele bune ale economiei şi vom răspunde nevoilor sociale.

Prin continuarea programelor de investiţii masive, colectare corectă a veniturilor la buget şi exploatarea resurselor noastre naturale, România va intra într-o nouă etapă de modernizare, în beneficiul tuturor cetăţenilor săi”, susţine premierul.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.