După 26 de ani, pensionarilor li se face dreptate

Postat la 15 noiembrie 2016 22772 afişări

După 26 de ani, pensionarilor li se face dreptate
Cei care au muncit în grupele I şi II de muncă o viaţă întreagă nu vor mai fi nevoiţi să-şi lămurească în instanţă sau umblând de la o uşă la alta prin instituţiile publice perioadele de vechime în condiţii dificile, pentru a se bucura de beneficiile acestui statut la vârsta de pensionare.

 

Pe 13 noiembrie a intrat în vigoare noul act normativ care modifică pentru a treia oară în acest an legea 263/2010, a pensiilor. Noua lege aduce clarificările necesare astfel încât nu vor mai fi diferenţieri de neînţeles, discriminatorii, chiar şi între angajaţi ai aceleiaşi întreprinderi, când unora li se recunoştea vechimea în grupele de muncă, iar altora nu, şi erau nevoiţi să apeleze la instanţă pentru dreptul lor. Povestea a trenat din anii '90, când fiecare întreprindere avea posibilitatea de a face încadrarea propriilor angajaţi în grupele de muncă, astfel încât au apărut discriminări nereglate atâta vreme.

Iniţiator al prevederilor referitoare la încadrarea în grupa de muncă I şi II a persoanelor care nu au fost nominalizate în liste de către unităţile angajatoare, dar au desfăşurat activitatea în locuri de muncă încadrate în aceste grupe de muncă, din noua lege a pensiilor, este senatorul PSD de Bistriţa-Năsăud, Ioan Deneş, care susţine că astfel au fost eliminate inechităţile ce au condus la discriminare între persoane.

Parlamentarul bistriţean a propus completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice cu aceste prevederi, care au fost incluse în Legea nr. 172/07.10.2016 publicată în Monitorul Oficial nr. 808/13.10.2016 şi intrată în pe 13 noiembrie 2016.

Cititi mai multe pe www.bistriteanul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pensionari,
dreptate,
munca,
grupe,
lege,
publicare,
refuz,
bistrita

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.