Dumitraşcu: Vânzarea pachetului majoritar la Electrica pe bursă nu a fost impusă "din afară"

Postat la 04 iulie 2014 28 afişări

Vânzarea pachetului majoritar de acţiuni la Electrica pe bursă nu a fost impusă "din afară", guvernul luând această decizie pentru a da un semnal de restructurare a economiei româneşti, a declarat vineri Gabriel Dumitraşcu, şeful privatizărilor din Departamentul pentru Energie.

Dumitraşcu: Vânzarea pachetului majoritar la Electrica pe bursă nu a fost impusă "din afară"

 "Nu ne-a impus nimeni din afară să facem o listare majoritară a Electrica. Asta i se datorează primului ministru, pentru ca el îşi dorea să dăm un semnal clar de restructurare a economiei româneşti", a spus vineri Dumitraşcu cu ocazia începerii tranzacţionării la bursă a acţiunilor Electrica.

Guvernul s-a angajat faţă de FMI să vândă pe bursă, prin ofertă publică iniţială, pachetul majoritar la distribuitorul de energie Electrica.

Secretarul de stat în Departamentul pentru Energie Karoly Borbely a afirmat că listarea Electrica la bursele din Bucureşti şi Londra este "un moment istoric" şi a arătat că vrea, ca prin această operaţiune, România să fie "upgradată" la nivelul de economie emergentă, astfel încât să fie atrase mai multe investiţii.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/dumitrascu-vanzarea-pachetului-majoritar-la-electrica-pe-bursa-nu-a-fost-impusa-din-afara-12887641
12887641
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.