Dublarea costurilor cu provizioanele a impins Volksbank pe pierdere anul trecut

Autor: Ioana Mihai Postat la 06 aprilie 2011 15 afişări

Volksbank Romania a incheiat anul 2010 cu o pierdere inainte de impozitare de 36 de milioane de euro, comparativ cu un profit de 51,7 milioane de euro in 2009. Explicatia tine de dublarea costurilor cu provizioanele, de la 69,8 la 153,4 milioane de euro.

Dublarea costurilor cu provizioanele a impins Volksbank pe pierdere anul trecut

De asemenea, venitul net din dobanzi s-a redus cu 5,88%, la 142 de milioane de euro, ca urmare a scaderii dobanzii Euribor si a indexului CHF Euribor, avand in vedere volumul creditelor in franci elvetieni acordate.

In schimb, veniturile din exploatare au crescut fata de anul 2009 cu 3 milioane de euro, respectiv cu 1,75% fata de anul precedent), ca urmare a castigurilor din operatiuni de trading, in timp ce castigurile din comisioane au ramas la un nivel constant. Raportul dintre costuri si venituri a fost mentinut la un nivel redus (31%).

Volumul activelor a scazut de la 5,2 miliarde de euro la sfarsitul lui 2009 la 4,8 miliarde de euro la finele anului trecut. Totalul creditelor acordate a crescut de la 3,1 la 3,2 miliarde de euro, in timp ce totalul depozitelor atrase s-a redus de la 690 la 580 milioane de euro.

Pentru 2011, banca vizeaza o cota de piata de 3-4%, prin concentrarea pe imbunatatirea calitatii serviciilor, lansarea unor produse noi cu grad de risc redus si dezvoltarea in zone cu potential si in domenii ale industriei unde poate fi competitiva.

"Vom depune toate eforturile necesare stabilirii unei relatii permanente si transparente cu clientii nostri. Procesul de repozitionare a bancii demarat deja, iar Volksbank Romania se indreapta catre un viitor pozitiv", a declarat Johann Lurf, presedintele Volksbank Romania.

Pentru persoanele fizice, banca a lansat un nou set de pachete de produse si servicii, care permit accesul la mai multe servicii la un tarif mai mic fata de costul individual al fiecarui produs sau serviciu. In functie de tipul pachetului, de pilda, se ofera 65% discount minim pentru serviciul de Internet Banking - VB Direct, reduceri de pana la 100% fata de comisioanele standard aplicabile pentru tranzactiile cu cardurile de debit, reduceri de pana la 100% la comisionul de analiza dosar pentru produsul de Overdraft, o dobanda mai mare pentru conturile curente (incepand cu 0,25%), respectiv discounturi in reteaua comerciantilor parteneri pentru posesorii de carduri de cumparaturi Pink. Primele doua luni sunt oferite gratuit pentru orice pachet achizitionat pana la sfarsitul anului 2011.

In acelasi timp, vor continua programele de eficientizare a costurilor, reteaua de unitati va fi optimizata si va fi construita o noua identitate vizuala a sucursalelor.

Volksbank Romania functioneaza pe piata din Romania din luna mai a anului 2000. Principalul actionar al bancii este Volksbank International AG, in majoritate detinut de Österreichische Volksbanken-AG, ce reprezinta institutia centrala a unuia dintre cele mai importante grupuri bancare din Austria. Numarul de unitati din Romania era de 181 la sfarsitul lui 2010, cu patru mai putin decat la sfarsitul lui 2009.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/dublarea-costurilor-cu-provizioanele-a-impins-volksbank-pe-pierdere-anul-trecut-8134641
8134641
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.