Drulă: O gaură de 30 de miliarde nu poate fi acoperită printr-o ordonanţă care aduce 5 miliarde

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 11 mai 2023 81 afişări

„Nu ştiu cum a stat Ciolacu cu matematica la şcoală, dar o gaură de 30 de miliarde nu poate fi acoperită printr-o ordonanţă a austerităţii care aduce 5 miliarde”, afirmă liderul USR, Cătălin Drulă.

Drulă: O gaură de 30 de miliarde nu poate fi acoperită printr-o ordonanţă care aduce 5 miliarde

„PSD şi PNL au făcut praf bugetul statului, o gaură de 20 de miliarde. De fapt, am estimat că ajunge la 30 de miliarde. Au venit zilele trecute cu o ordonanţă de reducere de cheltuieli, care este praf în ochii lumii. Dar chiar şi aşa, ei spun că impactul este de 5 miliarde. Să ne explice domnul Ciolacu, nu ştiu cum a stat cu matematica la şcoală, cum acoperi o gaură de 30 de miliarde cu economii de 5 miliarde”, spune Cătălin Drulă..

Liderul opoziţiei a mai precizat că „această ordonanţă de austeritate este doar un balon de săpun, deoarece PSD şi PNL vor proceda ca în privinţa reformelor din PNRR, caz în care sunt mai degrabă dispuse să piardă banii europeni decât să taie privilegiile şi pensiile speciale”.

„Au tăiat cumulul pensie specială cu salariul la stat? Cum are premierul Ciucă: 18.000 de lei pensie specială şi încă câteva zeci de mii de lei salariul de premier. Nu l-au tăiat. Decât să taie pensiile speciale şi să îi afecteze pensia domnului Ciucă, mai degrabă pierdem banii din PNRR. De fapt, şi ordonanţa de austeritate e un balon de săpun. Chipurile se interzic sau se blochează pentru moment achiziţia de autoturisme, dar la Ministerul Muncii încă se cumpără maşini pe bandă rulantă. Se opresc concursurile, dar cele care mai pornesc încă acum, până trece ordonanţa, merg înainte şi prin memorandum se mai poate da voie să mai facă şi alte concursuri”, încheie Drulă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
drulă,
ciolacu,
oug

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.