Drulă: Guvernul a aprobat primele exproprieri pe sectorul Ploieşti-Buzău din A7

Autor: Cosmin Pirv Postat la 11 august 2021 37 afişări

Guvernul a aprobat primele exproprieri din judeţul Prahova pentru sectorul Ploieşti-Buzău, pregătind astfel lucrările în teren pentru cel mai avansat tronson al A7, a anunţat miercuri ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Drulă: Guvernul a aprobat primele exproprieri pe sectorul Ploieşti-Buzău din A7

Potrivit ministrului Transporturilor, sectorul Ploieşti-Buzău din A7 este în licitaţie pentru execuţie, iar termenul de depunere a ofertelor este 24 august. Imediat după semnarea contractului, vor începe lucrările în teren, proiectarea fiind deja realizată.

Cătălin Drulă susţine că A7, care străbate Moldova de la nord la sud, este cel mai mare proiect de infrastructură propus prin PNRR (pentru segmentul Paşcani-Bacău-Focşani-Buzău-A3).

Lucrările la sectorul Ploieşti-Buzău ar urma să dureze maximum 20 de luni. Acesta are o lungime de 63 de kilometri, are 6 noduri rutiere, 160 de hecatre de perdele forestiere, 42 de poduri şi pasaje şi 4 spaţii de servicii moderne, dotate şi cu staţii de încărcare electrice.

Ministrul Transporturilor a anunţat că în perioada imediat următoare vor fi lansate progresiv licitaţiile şi pentru restul sectoarelor, până la final de an: Buzău-Focşani, Focşani-Bacău şi Bacău-Paşcani.

„La nord de Paşcani, Compania de drumuri a anunţat recent, în urma finalizării Analizei Multicriteriale de traseu şi studiului de trafic preliminar: că tronsonul Paşcani - Suceava va fi construit la profil de autostradă, iar Suceava - Siret, la profil de autostradă, respectiv drum expres de la intersecţia DN2H până la graniţă”, a mai informat Cătălin Drulă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
exproprieri,
autostradă,
cătălin drulă

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.