Drulă: De astăzi este foarte clar: Virgil Popescu este oficial ministru PSD

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 07 septembrie 2022 45 afişări

Liderul USR i-a criticat, miercuri, pe social-democraţi şi pe liberali pentru votul dat la moţiunea simplă iniţiată împotriva ministrului Energiei: „De astăzi este foarte clar: Virgil Popescu este oficial ministru PSD. PNL se dovedeşte pe zi ce trece că este anexa din fundul curţii PSD”.

Drulă: De astăzi este foarte clar: Virgil Popescu este oficial ministru PSD

„S-a întâmplat ceea ce cu toţii ne aşteptam. PSD l-a apărat pe Virgil Popescu. PNL se dovedeşte pe zi ce trece că este anexa din fundul curţii PSD. Vedem o sfidare totală. Pe de o parte, un ministru care ar fi trebuit să plece de mult timp din funcţie. Nu există, din experienţa mea parlamentar, de când mă uit la guverne, la miniştri, un ministru care să fie mai incompetent decât acest Virgil Popescu, care este de trei ani în funcţie. PSD vedem cum în declaraţii îl atacă. De astăzi este foarte clar: Virgil Popescu este oficial ministru PSD, ca să fie foarte clar”, spune Cătălin Drulă.

El afirmă că „românii rămân cu facturile mari, cu frica că vor îngheţa la iarnă, iar acest guvern PSD – PNL care este rău pentru ţară, care ne face să trăim mai rău decât acum 12 luni şi să ne fie frică pentru ce urmează se gândeşte numai la interesele proprii”.

Moţiunea simplă a USR împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, a fost respinsă de Camera Deputaţilor. În favoarea ei au votat 85 de deputaţi, 191 s-au exprimat împotrivă, iar un deputat s-a abţinut.

„Virgil Popescu este un izvor nesecat de nepricepere. Este emblema acestui guvern eşuat, format din băieţi nu prea deştepţi. Iar acest lucru se vede în facturile fiecărui consumator din România. A început să se vadă dureros pe cardul angajaţilor din industria prelucrătoare. Şi se vede în datoria de la buget pe care Guvernul României o are de achitat companiilor furnizoare de energie electrică: 40 de miliarde de lei – chiar dacă în ultimele săptămâni s-au jucat cu această cifră mai ceva ca la ruletă. Opera de artă a guvernării PSD-PNL-UDMR, desăvârşită de Virgil Popescu cu o seninătate inconştientă şi cu complicitatea ANRE, este celebra schemă de compensare şi de plafonare”, se arăta în moţiunea simplă.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a făcut acuzaţii grave, marţi, în Parlament, când se discuta moţiunea simplă împotriva sa. El acuză USR de „subminarea sectorului românesc” şi cere să fie luate măsuri împotriva europarlamentarilor Uniunii, care se opun energiei hidro în România.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
drulă,
popescu,
moţiune

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.