Drulă critică legile pentru securitate: Asistăm la o captură a statului de către SRI

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 07 iunie 2022 35 afişări

„Niciun om din această ţară nu-şi doreşte să trăiască sub supravegherea serviciilor”, spune liderul interimar al USR, Cătălin Drulă.

Drulă critică legile pentru securitate: Asistăm la o captură a statului de către SRI

„Mă adresez tuturor autorilor necunoscuţi ai pachetului de legi care creşte puterea serviciilor secrete. Niciun om din această ţară nu-şi doreşte să trăiască sub supravegherea serviciilor sau să trăiască într-o permanentă stare de urgenţă mascată sau să ajungă, obligat-forţat, colaborator al serviciilor secrete. Nimeni nu mai vrea categorii speciale şi noi imunităţi în faţa Justiţiei. Dar fix asta vedem că doreşte sistemul prin fantomaticul pachet de legi pentru siguranţa naţională”, spune Cătălin Drulă.

Liderul interimar al USR îl critică pe preşedintele Klaus Iohannis, despre care spune că „a trădat societatea civilă”.

„Vedem că vrea o militarizare a guvernării şi a administraţiei, vedem că apără serviciile secrete, chiar şi când sunt suspecte că deturnează fonduri operative. (...) Serviciile secrete nu au voie să fie deasupra legii. Am văzut că nimeni nu-şi asumă acest pachet de legi. Nu avem voie să ne uităm impasibili la subordonarea totală a României faţă de serrviciile secrete. Românii nu au votat SRI şi SIE. (...) O asemenea nenorocire, cum sunt aceste legi, să nu se întâmple României, pentru că aceste iniţiative legalizează unele puteri pe care serviciile le-au dobândit deja, dar acum vor şi acoperirea legală. Asistăm la o captură a statului de către SRI, în special”, adaugă Drulă.

El precizează că USR propune măsuri pentru întăritrea controlului civil real asupra serviciilor secrete

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
drulă,
legi,
securitate naţională

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.