Dragu: ASF are o abordare absolut aberantă în cazul Euroins. Ei nu au folosit toate instrumentele

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 21 martie 2023 102 afişări

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) nu a folosit toate instrumentele legale în cazul Euroins, declară la RFI senatoarea USR Anca Dragu, fost ministru de Finanţe în Guvernul tehnocrat: „O abordare absolut aberantă, operaţia a fost un succes, pacientul a murit”.

Dragu: ASF are o abordare absolut aberantă în cazul Euroins. Ei nu au folosit toate instrumentele

Conducerea ASF a fost audiată luni în comisiile de specialitate ale Parlamentului, în cazul Euroins, societate de asigurări rămasă fără autorizaţie.

„Dumnealor ne-au spus că totul a fost perfect, că au făcut tot ce trebuia în acest caz şi pur şi simplu mai mult de atât nu se poate face, este normal să ai faliment şi să ai milioane de asiguraţi care suferă. Bineînţeles că este o abordare absolut aberantă, operaţia a fost un succes, pacientul a murit”, spune Anca Dragu.

Senatoarea USR spune că ASF nu şi-a făcut treaba în cazul Euroins.

„Ei au susţinut că din punctul lor de vedere, nu puteau face mai mult, ceea ce este absolut fals. Legea spune foarte clar că ASF are aceste atribuţii de supraveghere, control, reglementare, autorizare a pieţei asigurărilor. Or ei ştiau de aceste probleme la firma Euroins de foarte mult timp, era o informaţie de notorietate publică faptul că firma refuză o mulţime de plăţi, refuză plata daunelor pentru persoanele asigurate, deci ceva se întâmplă de foarte mult timp acolo. Ei nu au

folosit toate instrumentele. Pur şi simplu, acestei companii trebuia să i se ceară majorarea capitalului şi alte practici sau să i se retragă autorizaţia mult mai repede, nu să aşteptăm doi ani de zile, timp în care Euroins a încasat două milioane de euro pe zi, în fiecare zi, de la cetăţenii români”, încheie Dragu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dragu,
asf,
euroins

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.