Dragoş Doroş va prelua funcţia de şef al ANAF

Postat la 04 martie 2016 109 afişări

Dragoş Doroş va prelua funcţia de şef al ANAF

Dragoş Doroş, tax director în cadrul KPMG, va prelua funcţia de director general al ANAF (Agenţia Naţională de Administrare Fiscală), cea mai puternică agenţie din România, care strânge 40 de miliarde de euro pe an din taxe, impozite şi contribuţii sociale, conform unor surse apropiate, scrie Ziarul Financiar

Doroş a mai lucrat în Ministerul Finanţelor, înainte să fie tax director în cadrul firmei consultanţă fiscală şi audit KPMG, în calitate de director de legislaţie fiscală.

Restructurarea ANAF este cea mai mare provocare pe care o are Ministerul de Finanţe. Funcţionarii ANAF sunt îngropaţi la propriu în munţi de dosare, iar oamenii sunt purtaţi de la un ghişeu la altul atunci când trebuie să facă o plată sau când trebuie să fie informaţi despre impozitele pe care le au de dat.

Ministerul Finanţelor spune  că va îmbunătăţi colectarea taxelor printr-un program de reformă finanţat de Banca Mondială, prin care toate casele de marcat vor fi conectate la baza de date a ANAF. Agenţia va putea astfel verifica în timp real încasările din TVA.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/dragos-doros-va-prelua-functia-de-sef-al-anaf-15096594
15096594
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.