Dragoş Bîlteanu vrea să fie noul „patriarh“ al SIF-urilor

Autor: Roxana Pricop Postat la 18 februarie 2013 31 afişări

Omul de afaceri Dragoş Bîlteanu, cunoscut mai ales pentru investiţiile în energie şi imobiliare, este la un pas să devină cel mai influent preşedinte de SIF după ce SIF Banat-Crişana, societatea pe care o conduce, şi-a exprimat intenţia de a prelua controlul SAI Muntenia Invest care administrează averea de peste un miliard de lei a SIF Muntenia.

Omul de afaceri Dragoş Bîlteanu, cunoscut mai ales pentru investiţiile în energie şi imobiliare, este la un pas să devină cel mai influent preşedinte de SIF după ce SIF Banat-Crişana, societatea pe care o conduce, şi-a exprimat intenţia de a prelua controlul SAI Muntenia Invest care administrează averea de peste un miliard de lei a SIF Muntenia. Prin această tranzac­ţie, fără precedent pe piaţa locală de capital, active cumulate de 2,4 miliarde de lei ar putea intra pe mâinile tânărului om de afaceri în vârstă de 35 de ani. Bâlteanu a dat dovadă de tact şi îndemânare în 2012 când l-a convins pe Ioan Cuzman să îi cedeze scaunul de preşedinte la SIF Banat, iar acum s-a înţeles să preia controlul asupra activelor SIF Muntenia cu Gabriel Filimon, cel care conduce SAI Muntenia Invest, dar şi Grupul Financiar Muntenia, grup care va vinde SIF Banat pachetul de control la societatea de administrare. Prin această tranzac­ţie Filimon încearcă să îşi protejeze poziţia la vârful SAI Muntenia Invest, ameninţată de grupul de acţionari condus de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, proprietarul Expo Market Doraly şi cel mai puternic acţionar al SIF Muntenia, care vrea să schimbe administratorul activelor SIF Muntenia. Această tranzacţie trebuie să obţină avizul Consiliului Concurenţei şi al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Dragoş Bîlteanu,
SIF-uri
/actualitate/dragos-bilteanu-vrea-sa-fie-noul-patriarh-al-sif-urilor-10570381
10570381
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.