Dragobetele, sărbătorit la Muzeul Satului din Bucureşti, în perioada 21 - 24 februarie

Autor: Dorina Călin Postat la 13 februarie 2015 126 afişări

Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" din Bucureşti şi Asociaţia Brand de Ţară invită publicul, între 21 şi 24 februarie, să sărbătorească împreună Dragobetele, un eveniment care face parte din proiectul cultural "Anotimpuri la Muzeul Satului: Primăvara. Sărbătorile Tinereţii".

Dragobetele, patronul dragostei şi al bunei dispoziţii în tradiţia populară românescă, mai este numit Cap de Primăvară, Cap de Vară, fiu al Babei Dochia, Sânt Ion de primăvară şi logodnicul păsărilor şi este identificat cu zeii antici ai iubirii. Sărbătoarea dragostei - Dragobetele era celebrată în satele româneşti prin câteva practici rituale care marchează sfârşitul iernii şi începutul primăverii, moment în care oamenii rezonează cu natura renăscută, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Programul manifestării cuprinde expoziţia de fotografie "Dragobetele sărută fetele!", aflată la a patra sa ediţie şi deschisă publicului în sala "Gheorghe Focşa", organizată împreună cu Asociaţia Bucureştiul meu drag, prezentări de costume, spectacole de cântece şi dansuri, concursuri cu premii, şedinţe foto pentru perechile de îndrăgostiţi, târg cu meşteri populari veniţi din toate zonele ţării şi gastronomie tradiţională.

Persoanele care poartă numele lui Dragobete - Draga, Drăguţa, Drăgan, Dragoş - au acces gratuit la evenimente (pe baza cărţii de identitate).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
DRAGOBETE,
MUZEUL SATULUI,
/actualitate/dragobetele-sarbatorit-la-muzeul-satului-din-bucuresti-in-perioada-21-24-februarie-13822558
13822558
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.