Dragnea: Regionalizarea este lupta teritoriului cu Bucureştiul ca simbol al unei puteri centralizate

Postat la 20 iunie 2013 54 afişări

Vicepremierul Liviu Dragnea consideră că regionalizarea este "cea mai grea luptă care se dă în România", "lupta teritoriului cu Bucureştiul ca simbol al unei puteri centralizate în care o mână de oameni vor să decidă destinul fiecărui român, al fiecărei localităţi".

Dragnea: Regionalizarea este lupta teritoriului cu Bucureştiul ca simbol al unei puteri centralizate

 Liviu Dragnea a declarat, joi, la Cluj-Napoca, la o dezbatere despre regionalizare şi descentralizare organizată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, că România are şansa, prin regionalizare, să se rupă definitiv de comunism.

El a mai afirmat că sistemul actual "are rădăcini comuniste, este rigid, brutal şi agresiv cu cetăţenii şi cu firmele", spunând că are garanţia că proiectul de regionalizare va avea o bază ştiinţifică solidă şi că "nu este realizat într-o eprubetă, de un grup obscur".

"În 1862, când Cuza a înfiinţat judeţele, ţara s-a rupt de feudalism, iar acum avem şansa ca, prin regionalizare, să ne rupem definitiv de comunism. Depinde numai de noi să înţelegem că această oportunitate este unică. Sistemul actual are rădăcini comuniste, este rigid, brutal şi agresiv cu cetăţenii, cu firmele, este unul care frânească procesul de dezvoltare din România. Regionalizarea este cea mai grea luptă care se dă în România, lupta teritoriului cu Bucureştiul, nu cu oamenii din Bucureşti, ci cu Bucureştiul ca simbol al unei puteri centralizate în care o mână de oameni vor să decidă destinul fiecărui român, al fiecărei localităţi, ceea ce nu mai poate continua. Asta este lupta pe care trebuie să avem curajul să o dăm, pentru că nu este în regulă ca cineva de la Bucureşti să decidă ce se întâmplă într-o localitate din Cluj sau Satu Mare. O decizie o ia un consiliu regional, care ştie cel mai bine ce este mai bine pentru oameni", a spus Dragnea.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/dragnea-regionalizarea-este-lupta-teritoriului-cu-bucurestiul-ca-simbol-al-unei-puteri-centralizate-10991078
10991078
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.