Dragnea, întrebat cum vede PSD o eventuală nominalizare a lui Tăriceanu ca premier: Nu am discutat

Autor: Liviu Dadacus Postat la 03 noiembrie 2014 42 afişări

Preşedintele executiv al PSD Liviu Dragnea a fost întrebat, luni, cum vede PSD o eventuală nominalizare a lui Călin Popescu Tăriceanu pentru funcţia de premier, el arătând că nu a luat pulsul partidului şi nu a discutat acest lucru în partid şi menţionând că nu e obligatoriu ca postul să revină PSD.

„Eu nu am luat pulsul ăsta pentru că, vă mărturisesc, cel puţin până la ora aceasta, nu am discutat asta în partid, am fost conectat şi o să fim conectaţi de azi la turul II. Nu am discutat asta în partid. Eu nu am discutat, nu am generat-o, nu pot să ştiu ce ar simţi partidul. Partidul ştiu că e foarte conectat ca Victor Ponta să fie preşedintele României”, a spus Dragnea,

„Nu este obligatoriu ca primul-ministru să fie de la PSD, nici nu ştiu dacă e foarte bine lucrul ăsta”, a adăugat Dragnea.

El a evitat să precizeze dacă la negocierile de marţi din coaliţie despre eventualul viitor premier va merge cu un mandat din partea PSD sau dacă PSD va face măcar nominalizări.

„Eu cred că va fi o discţie normală în coaliţie, o scurtă analiză a votului de ieri, o discuţie despre ceea ce poate să facă fiecare din coaliţie care vrea să ajute candidatul nostru şi probabil că va fi şi o discuţie despre viitorul premier. Nu ştiu cum va decurge asta pentru că nu am participat până acum la genul ăsta de discuţii între tururi”, a spus Dragnea.

Întrebat dacă vor fi consultaţi liderii din teritoriu despre modul în care va acţiona PSD pe tema viitorului premier, Dragnea a răspuns: „Nu ştiu, până la ora asta nu am apucat să vorbesc cu preşedintele Victor Ponta, nu vreau să mă pronunţ eu”.

„Dar cred că cel mai important e ca Victor Ponta să ajungă preşedinte şi pentru asta ar trebui să-şi maximizeze foarte mult şansele şi, repet, nu este obligatoriu ca premierul să fie de la PSD”, a subliniat Dragnea.

Întrebat de ce negocierea despre nominalizarea unui viitor premier nu este deschisă după eventuala câştigare a alegerilor de căre Victor Ponta şi este purtată între cele două tururi, Dragnea a răspuns: „E bine să-l întrebaţi pe Victor Ponta. Sunt întrebări la care pot răspunde, întrebări la care nu pot răspunde”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
DRAGNEA,
TĂRICEANU,
/actualitate/dragnea-intrebat-cum-vede-psd-o-eventuala-nominalizare-a-lui-tariceanu-ca-premier-nu-am-discutat-13487126
13487126
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.