"Dr. Doom" critică dur Bitcoin, pe care o califică drept schemă Ponzi şi investiţie proastă

Autor: Vlad Popescu Postat la 10 martie 2014 41 afişări

Economistul american Nouriel Roubini, numit "Dr. Doom" pentru previziunile pesimiste privind pieţele financiare, îşi păstrează reputaţia atunci când vine vorba de Bitcoin, desfiinţând moneda virtuală drept o schemă Ponzi şi o investiţie proastă.

"Bitcoin nu este o monedă. Este o schemă Ponzi şi un bun conductor pentru activităţi infracţionale sau ilegale. Şi nu este sigură, având în vedere că a fost ţinta unor atacuri informatice", a comentat economistul, potrivit CNBC.

El a subliniat că Bitcoin nu reprezintă o investiţie bună deoarece nu există active importante denominate în această monedă, iar cotaţia în raport cu valutele reale este extrem de volatilă.

"Fanii Bitcoin sunt precum fanii aurului, fanatici care vorbesc aproape religios despre monedă şi au viziuni paranoice, conspiraţioniste despre dolar", a continuat Roubini.

Bitcoin, o monedă electronică nereglementată, a fost atât criticată, cât şi lăudată de politicieni, bancheri, analişti şi alţi comentatori.

Moneda şi-a făcut loc în prim-planul agendei publice în primăvara anului trecut şi a depăşit în noiembrie pragul de 1.000 de dolari pe unitate, după un val de investiţii generat parţial de creşterea interesului fondurilor de capital de risc.

În ultima peiroadă, interesul general al investitorilor pentru Bitcoin a fost erodat de măsurile adoptate de China pentru de restricţionarea utilizării monedei şi de prăbuşirea bursei Mt.Gox, cea mai mare platformă de tranzacţionare a monedei virtuale.

Bitcoin este susţinută de nume mari din business, precum miliardarul Richard Branson sau fraţii Winklevoss, dar a fost criticată în repetate rânduri pentru că ar facilita spălarea de bani, tranzacţiile cu bunuri sau servicii ilegale şi finanţarea terorismului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BITCOIN,
ROUBINI,
/actualitate/dr-doom-critica-dur-bitcoin-pe-care-o-califica-drept-schema-ponzi-si-investitie-proasta-12233946
12233946
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.