Ucraina speră să semneze un acord cu UE la 17 sau 21 martie

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 10 martie 2014 54 afişări

Ucraina speră să semneze pe 17 sau 21 martie partea politică a unui acord de asociere cu Uniunea Europeană (UE), a declarat duminică ministrul interimar ucrainean de Externe Andrii Deşciţa.

"Acordul politic de asociere ar putea să fie semnat la 17 sau 21 martie", a declarat Deşciţa într-un interviu pentru postul de televiziune 1+1.

O reuniune a miniştrilor de Externe este prevăzută pe 17 martie. Data de 21 martie este a doua zi a unui summit al şefilor de stat şi guvern din UE.

Anunţul apare în contextul în care peninsula ucraineană Crimeea se află, de la sfârşitul lui februarie, sub controlul forţelor ruse.

Parlamentul prorus din Peninsula Crimeea a prevăzut să organizeze la 16 martie un referendum, considerat ilegal de către Kiev şi occidentali, privind o alipire la Rusia.

Autorităţile ucrainene au renunţat, la sfârşitul lui noiembrie, să semneze un acord de asociere, aflat în pregătire de trei ani, declanşând o mişcare de contestare fără precedent care a condus la o baie de sânge, la Kiev. Peste 100 de persoane au fost ucise.

Viktor Ianukovici a fost destituit de facto din funcţia de preşedinte al ţării de către Parlament la sfârşitul lui februarie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UCRAINA,
CRIZĂ,
UE
/actualitate/ucraina-spera-sa-semneze-un-acord-cu-ue-la-17-sau-21-martie-12231235
12231235
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.