Două miliarde de euro au strâns anul trecut primăriile Capitalei. Oprescu, pe minus, Piedone şi Onţanu, pe plus

Autor: Iulian Anghel Postat la 12 martie 2013 14 afişări

Veniturile administraţiilor locale din Bucureşti s-au ridicat anul trecut, la aproape 2 mld. euro, în condiţiile în care majoritatea primăriilor de sector afişează venituri în creştere faţă de bugetele aprobate la începutul lui 2012.

Două miliarde de euro au strâns anul trecut primăriile Capitalei. Oprescu, pe minus, Piedone şi Onţanu, pe plus

Veniturile administraţiilor locale din Bucureşti s-au ridicat anul trecut, la aproape 2 mld. euro, în condiţiile în care majoritatea primăriilor de sector afişează venituri în creştere faţă de bugetele aprobate la începutul lui 2012. Veniturile Primăriei Generale a Muni­cipiului Bucureşti s-au apropiat ele singure de 1 mld. euro (4,1 mld. lei – 3,4 mld. lei venituri proprii şi 1,2 mld. lei bugetul instituţiilor publice finanţate din venituri proprii sau subvenţii din bugetul local) în scădere cu 10% faţă de prevederile cuprinse în bugetul aprobat la începutul anului de consilierii municipali (4,6 mld. lei – 1,1 mld. euro), dar în creştere faţă de anii trecuţi (758 mil. euro venituri în 2011; 857 mil. euro venituri în 2010 sau 934 mil. euro venituri în 2009). Primăria Municipiului Bucureşti şi primăriile de sector lucrează acum la proiectele bugetelor locale pe 2013 (în condiţiile în care aprobarea bugetului de stat a întârziat) care vor ţine seamă de veniturile de anul trecut.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/doua-miliarde-de-euro-au-strans-anul-trecut-primariile-capitalei-oprescu-pe-minus-piedone-si-ontanu-pe-plus-10661628
10661628
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.