Două mari companii auto anunţă cele mai mari creşteri salariale din ultimele decenii

Autor: Petru Mazilu Postat la 23 februarie 2023 62 afişări

Două mari companii auto anunţă cele mai mari creşteri salariale din ultimele decenii

Companiile Toyota şi Honda au anunţat că vor acorda angajaţilor cele mai mari creşteri salariale din ultimele decenii.

Giganţii japonezi din industria auto, Toyota şi Honda, anunţă că au convenit să acorde muncitorilor lor din Japonia cele mai mari creşteri salariale din ultimele decenii. Măsura are rolul de a-i proteja pe angajaţi de efectele inflaţiei. Cifrele oficiale publicate luna trecută au arătat că rata inflaţiei din Japonia a atins cel mai ridicat nivel din ultimii 40 de ani.

Reprezentanţii Toyota au anunţat că vor satisface cererile sindicatelor privind salariile şi bonusurile. Nu au fost oferite detalii, însă salariile vor avea cea mai mare creştere din ultimii 20 de ani. Koji Sato, noul preşedinte al Toyota, a declarat că speră ca măsura să aibă un impact pozitiv asupra întregii industrii auto din Japonia şi „să conducă la discuţii sincere între sindicate şi conducerea fiecărei companii".

Şi producătorul auto Honda a explicat, pentru BBC, că a „răspuns pe deplin" la solicitările sindicatelor privind creşterile salariale şi bonusurile. Compania a anunţat că va majora salariile cu 5%, marcând cea mai mare creştere din 1990 încoace şi o majorare peste rata inflaţiei din Japonia. Un purtător de cuvânt al companiei a declarat că banii în plus vor fi distribuiţi în special angajaţilor tineri.

Toyota şi Honda nu sunt singurele companii din Japonia care anunţă că vor majora salariile. La începutul anului, premierul Japoniei, Fumio Kishida, a cerut firmelor să majoreze salariile pentru a ajuta persoanele care luptă cu creşterea preţurilor. Solicitarea a fost ascultată de companii din diferite domenii de activitate care au mărit salariile propriilor angajaţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
toyota,
honda,
salarii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.