Două ghicitoare şi iubiţii lor din Buzău au făcut 1 milion de lei din înşelătorii

Autor: Cosmin Pirv Postat la 12 ianuarie 2022 88 afişări

Două femei de 39 şi 47 de ani din judeţul Buzău sunt bănuite că au înşelat mai multe persoane, cărora le-au spus că au puteri supranaturale şi pot să le rezolve probleme personale. „Ghicioarele”, alături de iubiţii lor, au făcut 1 milion de lei din „afacere”.

Două ghicitoare şi iubiţii lor din Buzău au făcut 1 milion de lei din înşelătorii

Poliţiştii din Buzău au făcut cinci percheziţii domiciliare în judeţ la persoane bănuite de proxenetism, lovire sau alte violenţe şi înşelăciune, prin metoda ghicitului. Patru persoane au fost reţinute.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2016 – 2022, doi bărbaţi, din municipiul Buzău, în vârstă de 40 şi 45 de ani, ar fi desfăşurat activităţi de proxenetism, încurajând practicarea prostituţiei de către mai multe tinere pe teritoriul mai multor state europene, obţinând, în acest fel, foloase materiale.

De asemenea, în perioada 2017-2021, două femei, în vârstă de 47 şi 39 de ani, ar fi înşelat mai multe persoane, prin inducerea în eroare a acestora cu privire la faptul că ar deţine puteri supranaturale, prin care ar putea să rezolve problemele personale ale persoanelor vătămate.

Între cele patru persoane ar exista legături de rudenie sau de concubinaj. Astfel, acestea ar fi obţinut foloase estimate la peste 1.000.000 de lei.

În urma percheziţiilor, au fost confiscate 3 maşini de lux, 24 de telefoane mobile, 21.710 lei, un laptop, 1.310 lire sterline, 850 de euro, înscrisuri şi documente, medii de stocare, dar şi bunuri susceptibile a face obiectul activităţii infracţionale.

12 persoane au fost duse la audieri.

Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru proxenetism, iar cele două femeie au fost reţinute pentru înşelăciune, prin metoda ghicitului.

Persoanele reţinute urmează a fi prezentate miercuri instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ghicitoare,
proxenetism,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.