Expert militar rus: Estul Ucrainei nu va deveni o nouă Transnistrie

Autor: Iuliana Enache Postat la 18 aprilie 2015 72 afişări

Războiul din Donbas, în estul Ucrainei, se va încheia atunci când Rusia îşi va înceta interferenţei, a declarat un expert militar rus, adăugând că această regiune nu va deveni o nouă Transnistrie, relatează agenţia Zik, în pagina electronică.

"Donbas nu va deveni o nouă Transnistrie. Conflictul se va încheia de la sine atunci când Rusia îşi va înceta interferenţa", a declarat expertul militar rus Arkadi Babcenko într-un interviu acordat sâmbătă publicaţiei Apostrof.

Este dificil de anticipat cât va mai dura războiul din estul Ucrainei dar este clar că în cele din urmă se va încheia, afirmă el. "Nu cred că Donbas va deveni o nouă Transnistrie pentru că nu există bază pentru înfiinţarea unui stat cu drepturi depline", a declarat Babcenko.

Războiul se va încheia atunci când situaţia din Rusia va deveni atât de gravă încât Moscova va fi obligată să nu mai aibă de-a face cu rebelii din Donbas, a adăugat expertul rus.

Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit în martie 2014, s-a soldat până în prezent cu cel puţin 6.100 de morţi, potrivit estimărilor ONU.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UCRAINA,
RUSIA,
CONFLICT
/actualitate/expert-militar-rus-estul-ucrainei-nu-va-deveni-o-noua-transnistrie-14127472
14127472
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.