Donald Trump reacţionează la decizia Chinei, impunând noi taxe vamale asupra importurilor chineze

Postat la 24 august 2019 206 afişări

Donald Trump reacţionează la decizia Chinei, impunând noi taxe vamale asupra importurilor chineze

WASHINGTON (MEDIAFAX) - Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a reacţionat la taxele vamale anunţate de Administraţia din China, anunţând tarife suplimentare la importuri de sute de miliarde de dolari de produse chineze, situaţie care va conduce la amplificarea crizei comerciale bilaterale.

"Din păcate, administraţiile precedente ale SUA au permis Chinei să se distanţeze atât de mult de comerţul corect şi echilibrat încât a devenit o mare povară pentru contribuabilii americani. În calitatea de preşedinte, eu nu mai pot permite acest lucru. În spiritul ajungerii la comerţ corect, trebuie să echilibrăm actuala relaţie comercială foarte incorectă. China nu ar fi trebuit să introducă noi tarife asupra unor produse din SUA în valoare de 75 de miliarde de dolari (decizia este motivată politic)", a declarat Donald Trump prin Twitter.

"Începând de la 1 octombrie, produse în valoare de 250 de miliarde din China, taxate acum cu 25%, vor fi taxate cu 30%. În plus, restul de produse în valoare de 300 de miliarde de dolari din China, care erau taxate de la 1 septembrie cu 10%, vor fi taxate de acum cu 15%", a precizat Trump.

Preşedintele american le-a cerut, vineri după-amiază, companiilor americane care au activităţi în China să revină în Statele Unite, în contextul amplificării conflictului comercial bilateral. "Ţara noastră a pierdut, în mod stupid, mii de miliarde de dolari în relaţia cu China de-a lungul anilor. Nu-au furat proprietăţi intelectuale într-un ritm de sute de miliarde de dolari pe an şi vor să continue. Nu voi permite acest lucru! Nu avem nevoie de China şi, sincer, ne-ar fi mult mai bine fără ei. Sumele masive de bani furate de China din Statele Unite an după an, de zeci de ani, trebuie şi se vor opri. Prin urmare, marile noastre companii americane au ordinul de a începe imediat să caute alternative la China, inclusiv prin aducerea acasă şi fabricarea produselor în SUA", a declarat Donald Trump prin Twitter.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
donald trump,
importuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.