Cătălin Neagoe, tânărul care a dus reţeaua RCS&RDS în Spania şi Italia

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 24 august 2019 592 afişări

„Cred că unul dintre atuurile companiei noastre este faptul că poate încredinţa rolul de coordonator sau manager de proiect la nivel internaţional unor profesionişti români cu experienţă, care contribuie, astfel, la schimbul de know-how cu experţi de pe pieţe mai mature ca România.”

Cătălin Neagoe, tânărul care a dus reţeaua RCS&RDS în Spania şi Italia

Absolvent al Facultăţii de Informatică a Universităţii Româno-Americane din Bucureşti, Cătălin Neagoe deţine o diplomă de master în managementul afacerilor comerciale, la aceeaşi universitate.

În urmă cu peste 17 ani s-a alăturat echipei RCS&RDS, având astăzi ca principale responsabilităţi dezvoltarea şi operarea reţelelor de telefonie fixă şi mobilă din România, precum şi a reţelelor Digi de tip MVNO (mobile virtual network operator) din Italia şi Spania. Cătălin Neagoe coordonează divizia care operează aceste reţele, planifică şi implementează proiectele de dezvoltare a acestora şi introduce noi servicii pentru utilizatori, urmărind şi menţinând parametrii de calitate. În cadrul diviziei activează aproximativ 500 de persoane. Unul din momentele cheie pentru cariera lui Cătălin Neagoe a fost câştigarea licitaţiei pentru licenţa mobilă 3G, în anul 2006, urmată de lansarea comercială a serviciilor mobile, în cursul anului 2007. Alte momente importante au fost marcate de lansarea reţelei din Spania, în 2008, şi a celei din Italia, în 2010. „Chiar dacă nu am avut, până acum, o misiune ca expatriat, am fost implicat la nivel de coordonator în implementarea soluţiilor tehnice pentru lansarea reţelelor de tip MVNO în Spania şi Italia. Echipa pe care o conduc este responsabilă şi în prezent cu operarea reţelelor mobile din cele două ţări”, spune el. „Experienţa internaţională vine, aşadar, din colaborarea cu echipele Digi din celelalte pieţe unde derulăm operaţiuni.”

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.