Donald Trump, reacţie dură după ce Nancy Pelosi a anunţat că nu va trimite documentele privind inculparea sa către Senat

Autor: Andrei Vacaru Postat la 20 decembrie 2019 61 afişări

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a cerut joi, prin intermediul unei postări pe Twitter, ca procesul din Senat privind inculparea şi eventuala sa demitere să înceapă „imediat”, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

Declaraţia liderului de la Casa Albă vine în contextul în care preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi a anunţat că nu va trimite documentele privind inculparea către Senat până când republicanii, care deţin majoritatea în această Cameră a Congresului nu vor explica abordarea pe care o vor avea faţă de acest proces.

„Deci, după ce democraţii nu mi-au asigurat un proces corect în Cameră, nu mi-au asigurat avocat, martori, nimic, acum vor să dea lecţii Senatului despre cum ar trebui să se desfăşoare procesul. Vreau un proces imediat!”, a scris Trump pe Twitter.

Membrii Camerei Reprezentanţilor au votat în cursul nopţii de miercuri spre joi în favoarea celor două articole de inculpare a lui Donald Trump privind abuzul de putere şi obstrucţionarea Congresului. Ambele articole au primit 230 de voturi pentru, din partea democraţilor şi 197 împotrivă, din partea republicanilor.

Cazul va ajunge în Senatul SUA, aflat sub controlul Partidului Republican, care, după un proces, va stabili prin majoritate de două treimi dacă Donald Trump este vinovat sau nevinovat. În cazul în care va fi găsit vinovat, acesta va fi destituit.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii preşedintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.