Donald Trump nu se mai joacă: SUA vrea să pună 2.000 miliarde de dolari la lucru, adică 10% din PIB, în lupta cu COVID-19

Autor: Alex Ciutacu Postat la 21 martie 2020 69 afişări

Donald Trump nu se mai joacă: SUA vrea să pună 2.000 miliarde de dolari la lucru, adică 10% din PIB, în lupta cu COVID-19

Pachetele de stimulare economică care se negociază în prezent la Senatul american pentru a combate efectele economice ale pandemiei COVID-19 ar putea ajunge şi la 2.000 miliarde dolari, a spus Larry Kudlow, consilierul economic de la Casa Albă, sâmbătă, citat de CNBC.

Planul reprezintă aproape 10% din economia SUA – cea mai mare din lume – le-a spus Kudlow reporterilor, în drum spre o întâlnire a senatorilor Republicani de astăzi.

La acest nivel, pachetul pregătit este practic dublu faţă de ce a cerut iniţial administraţia Trump în urmă cu câteva zile. „Încercăm doar să acoperim bazele potrivite”, a spus Kudlow.

El a mai explicat că businessurile mici vor primi o vacanţă de la plata taxelor, deşi nu este clar dacă acest aspect a fost deja convenit sau dacă este încă în negocieri.

Senatul american a fost pus sub o presiune imensă zilele acestea să termine de negociat şi votat planul economic împreună cu Casa Albă şi cu administraţia cât mai repede.

Legiuitorii încearcă să respecte deadline-ul anunţat de Administraţia Trump – care a transmis că luni va fi prezentată forma finală.

Pachetul propus de 2.000 miliarde dolari este al treilea pachet economic aruncat în lupta cu criza COVID-19.

Preşedintele Donald Trump a semnat săptămâna aceasta un pachet de ajutor de 100 miliarde dolari, care cuprinde provizioane pentru concediile forţate ale angajaţilor şi pentru testare gratuită.

Înainte de acesta, Trump a semnat un pacht de 8,3 miliarde dolari prin care furnizează ajutor federal autorităţilor din sănătate şi segmentului de cercetare şi dezvoltare, întrucât SUA a promis că va găsi un vaccin.

Cererile de şomaj în SUA s-ar putea ridica la trei milioane, a transmis Bank of America săptămâna aceasta, în contextul în care unii angajaţi sunt concediaţi fără să primească plăţi compensatorii, condediu plătit sau asigurare medicală plătită.

Cu 22.132 de cazuri confirmate, dintre care 147 de persoane s-au vindecat, iar 282 au decedat, SUA a devenit a patra cea mai afectată ţară din lume – după numărul de cazuri – în urma Chinei, Italiei şi Spaniei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
miliarde,
sua,
donald trump,
lupta,
refuz,
pib,
pachet,
administratie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.