Donald Trump le cere aliaţilor europeni să ia înapoi sute de militanţi islamişti capturaţi în Siria

Autor: Bianca Pavaluca Postat la 17 februarie 2019 119 afişări

Preşedintele american Donald Trump le-a cerut sâmbătă aliaţilor europeni să ia înapoi „peste 800” de militanţi ai organizaţiei teroriste Stat Islamic şi să îi pună sub acuzare, relatează Reuters şi The Guardian.

„Statele Unite fac apel la Marea Britanie, Franţa, Germania şi altor aliaţi europeni să ia înapoi peste 800 de luptători SI capturaţi în Siria şi să îi pună sub acuzare”, a declarat preşedintele american printr-un mesaj publicat pe Twitter.

„Califatul este pe cale să cadă. Alternativa nu este una bună, pentru că vom fi forţaţi să îi eliberăm”, a adăugat Donald Trump.

Forţele guvernamentale siriene, susţinute de Statele Unite, urmează să preia controlul asupra ultimei enclave din apropierea râului Eufrat, a anunţat sâmbătă Jiya Furat, comandantul operaţiunii. Reprezentanţii Forţelor Democrate Siriene au anunţat sâmbătă preluarea controlului asupra ultimului califat, dar operaţiunea nu a fost completată cu succes.

„Statele Unite nu doresc să vadă cum luptătorii Stat Islamic migrează în Europa, unde este de aşteptat să meargă. Am făcut atât de mult, am cheltuit atât de mult- este timpul ca alţii să intervină şi să facă treaba de care sunt capabili. Ne retragem (din Siria, n.red.) după o victorie de 100%”, a transmis Trump pe Twitter.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
DONALD TRUMP,
SIRIA,
EUROPA

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.