Donald Trump l-a demis pe procurorul general interimar, pentru că nu l-a susţinut în problema ordinului privind imigranţii

Postat la 31 ianuarie 2017 78 afişări

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a concediat-o pe Sally Yates, procurorul general interimar, luni seara, pentru ”refuzul de a pune în aplicare un ordin juridic destinat să protejeze cetăţenii Statelor Unite ale Americii”, potrivit Casei Albă, citată de CNN.

Donald Trump l-a demis pe procurorul general interimar, pentru că nu l-a susţinut în problema ordinului privind imigranţii

"(Yates) a trădat Departamentul de Justiţie”, se mai arată în declaraţia de la Casa Albă.

Dana Boente, procuror al Districtului de Est din Virginia, a fost investit provizoriu pentru a o înlocui pe Sally Yates de către un oficial al Administraţiei de la Casa Albă.

Câteva ore mai târziu, Boente a emis o declaraţie prin care instruia avocaţii Departamentului de Justiţie să ”apere ordinele legislative ale preşedintelui”.

Yates a fost demisă prin intermediul unei scrisori livrate direct, potrivit unei alte surse ce face parte din Adminstraţia lui Donald Trump.

 

Această acţiune a avut loc după ce Yates a transmis avocaţilor Departamentului de Justiţie să nu aducă argumente legale pentru a apăra ordinul executiv al lui Trump în privinţa imigranţilor şi refugiaţilor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.