Parlamentul rus a votat o lege foarte controversată. Se dă liber la bătaia în familie

Autor: Florin Casota Postat la 31 ianuarie 2017 1664 afişări

Parlamentul rus a votat 380 la 3 pentru decriminalizarea violenţei domestice în cazul în care nu se întâmplă mai des de o dată pe an şi "nu răneşte substanţial corpul", informează USA Today.

Parlamentul rus a votat o lege foarte controversată. Se dă liber la bătaia în familie

Astfel vinovatul de violenţă domestică va primi o amendă de aproximativ 500 de dolari sau va sta în arest timp de 15 zile, dacă acţiunea nu se petrece din nou într-un an. Criticii au semnalat faptul că această lege va încuraja violenţa domestică. "Violenta domestică va deveni ceva normal", a spus Yuri Sinelshchikov.

Decizia a stârnit indignarea activiştilor pentru drepturile femeilor care cred că noua legislaţie va face victimele violenţei în familie şi mai vulnerabile. "Aceşti parlamentari cred că amenzile pentru tiranie în familie sunt mai bune decât răspunderea penală" a scris pe contul de Facebook activistul Alyona Popova.

Conform statisticilor guvernamentale ruse, 40 la sută din toate crimele violente sunt comise în cadrul familiei. Zilnic sunt bătute în Rusia 36.000 de femei, iar anual sunt bătuţi 26.000 de copii de către părinţi.

În acest context, 19% din ruşi au declarat că este acceptabil să-ţi baţi femeia, bărbatul sau copilul în anumite situaţii, potrivit unui sondaj realizat de VTsIOM, citat de Associated Press.

Totul s-ar putea rezuma la proverbul rusesc "Dacă te bate înseamnă că te iubeşte"

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.