Donald Trump a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace

Postat la 09 septembrie 2020 277 afişări

Donald Trump a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace

Donald Trump a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace din 2021 în urma eforturilor sale de a promova pacea între Israel şi Emiratele Arabe Unite (EAU).

Numele preşedintelui SUA a fost pus pe listă de politicianul norvegian Christian Tybring-Gjedde, relatează Fox News.

"Cred că a făcut mai multe încercări de a crea pacea între naţiuni decât majoritatea celorlalţi nominalizaţi la Premiul Păcii", a declarat Tybring-Gjedde, un membru al Parlamentului cu patru mandate la activ.

Marţi, un oficial de la Casa Albă a anunţat că  Trump va organiza o ceremonie de semnare pe 15 septembrie a unui acord revoluţionar din Orientul Mijlociu care normalizează relaţiile dintre Israel şi EAU.

Ca parte a acordului, anunţat la Casa Albă la 13 august, după ce oficialii au spus că este rezultatul a 18 luni de discuţii, statul din Golf a fost de acord cu normalizarea relaţiilor cu Israelul, în timp ce Israelul a fost de acord să continue cu planurile de a suspenda anexarea Cisiordaniei.

Anul acesta au existat 318 de candidaţi la Premiul Nobel pentru Pace.

Înscrierile trebuie făcute online şi toţi candidaţii sunt discutaţi înainte ca o listă scurtă cu cei demni să fie întocmită.

Scrisoarea Tybring-Gjedde către Comitetul Nobel a lăudat rolul preşedintelui SUA în îmbunătăţirea relaţiilor dintre naţiunile din Orientul Mijlociu, relatează Fox News.

El a scris: „După cum se aşteaptă ca alte ţări din Orientul Mijlociu să urmeze urmele EAU, acest acord ar putea transforma Orientul Mijlociu într-o regiune de cooperare şi prosperitate”.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pace,
nobel,
premiu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.