Dominique de Villepin: Expulzarea romilor, "o pata de rusine pe drapelul" francez

Postat la 23 august 2010 16 afişări

Fostul premier francez Dominique de Villepin a denuntat, luni, o "eroare morala" si o "pata de rusine pe drapelul" francez, intr-un adevarat rechizitoriu impotriva politicii de securitate a presedintelui francez, Nicolas Sarkozy.

Un inamic de dreapta al presedintelui francez, Dominique de Villepin face un apel la fiecare francez, intr-un articol publicat in cotidianul Le Monde, sa "reactioneze conform constiintei, indiferent de varsta, conditie sociala sau locul unde se afla, la Paris sau in provincie, pentru a-si exprima in propriul fel refuzul fata de aceasta deriva inacceptabila".

Fostul premier, care doreste sa candideze la alegerile prezidentiale din 2012, scrie despre o "datorie de a refuza" politica in domeniul securitatii a lui Sarkozy, care a condus, saptamana trecuta, la expulzarea larg mediatizata a aproximativ 200 de romi catre Romania si Bulgaria.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/dominique-de-villepin-expulzarea-romilor-o-pata-de-rusine-pe-drapelul-francez-7029228
7029228
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.