DOLIU în lumea muzicii! A murit la 45 de ani. O plânge o lume

Postat la 31 august 2023 298 afişări

DOLIU în lumea muzicii! A murit la 45 de ani. O plânge o lume

Este doliu în lumea artistică autohtonă, după ce joi, 31 august, s-a stins din viaţă, la doar 45 de ani, îndrăgita pianistă Ioana Maria Lupaşcu. În urmă cu doar câteva zile mai multe persoane i-au donat sânge pentru a o ajuta să rămână în viaţă, însă o boală necruţătoare a luat-o pre devreme din faţa pianului.

Aceasta era internată la Institutul Oncologic din Bucureşti.

A murit Ioana Maria Lupaşcu! Îndrăgita pianistă s-a stins din viaţă joi: „Muzica este terapie şi vindecare în acelaşi timp”

Ioana Lupaşcu, solist concertist de excepţie la Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploieşti, a adus bucurie prin interpretarea sa la pian an de zile. De asemenea, încânta prin scrisul său şi dădea des interviuri în presa scrisă sau televiziune.

„Muzica este terapie şi vindecare în acelaşi timp, pentru că poate ridica vibraţia, iar cu o vibraţie ridicată se pot produce vindecări. Muzica compusă este metamorfozată de interpret cu trăirile lui proprii şi astfel se duce către ascultător. Eu mă vindec pe mine în fiecare zi, pentru a alchimiza ceea ce dau mai departe, publicului. Am vindecat traume, emoţii închise adânc în mine şi continui să vindec. Unele traume s-au materializat în diverse dezechilibre în corp, însă învăţ cu fiecare zi să mă vindec, învăţ să trăiesc” spunea Ioana Maria Lupaşcu pentru Q Magazine, publicaţie cu care a şi colaborat.

„Dragi prieteni, cu profunda tristeţe am aflat de trecerea în eternitate a talentatei pianiste Ioana Maria Lupaşcu, o bună prietenă a Casei Artelor Dinu Lipatti. Avem o mulţime de amintiri frumoase alături de această artistă plină de har, ea fiind deseori invitata noastră, alături de buna ei prietenă, actrită Daniela Nane chiar de Ziua Limbii Române… Acum, la plecarea dintre noi, îi mulţumim încă odată pentru minunatele recitaluri pe care le-a oferit publicului nostru, pentru talentul şi emoţia pe care ni le-a împărtăşit mereu cu generozitate.Trecerea Ioanei Maria Lupaşcu într-o lume mai bună s-a întâmplat mult prea devreme şi tot ce putem să facem acum este să îi trimitem gândul nostru bun şi o rugăciune…Condoleanţe familiei şi prietenilor îndoliaţi!Dumnezeu să o odihnească în pace şi lumină veşnică”, a scris Casa Artelor Dinu Lipatti într-o postare pe Facebook.

Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
deces,
doliu,
plangere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.