Dolarul se menţine aproape de minimul ultimelor 16 săptămâni

Autor: Dorin Oancea Postat la 02 decembrie 2022 33 afişări

Dolarul se menţine aproape de minimul ultimelor 16 săptămâni

Dolarul a rămas vineri în apropierea minimelor ultimelor 16 săptămâni faţă de un coş de valute importante, înaintea unor date cheie privind piaţa muncii din SUA, în timp ce yuanul a fost pregătit pentru cel mai mare câştig săptămânal de când China şi-a reevaluat moneda, în 2005, scrie Reuters.

Indicele dolarului, care măsoară moneda în raport cu şase valute, inclusiv yenul şi euro, a scăzut cu 0,1%, la 104,55, după ce anterior atinsese cel mai scăzut nivel din 29 iunie, la 104,36.

Indicele a coborât cu peste 5% luna trecută, pe fondul aşteptărilor că Rezerva Federală va începe să încetinească ritmul de majorare a ratelor începând cu şedinţa din decembrie.

Preşedintele Fed, Jerome Powell, a declarat miercuri că a sosit momentul să încetinească majorările de dobândă, menţionând că "încetinirea în acest moment este o modalitate bună de a echilibra riscurile".

Între timp, yuanul chinezesc a crescut cu 0,4% faţă de dolar, până la 7,0294.

Potrivit datelor Refinitiv, yuanul era pregătit pentru cea mai mare creştere săptămânală de când China a reevaluat moneda în 2005, susţinut de aşteptările privind ieşirea din politica chineză de "zero-COVID" şi de un ritm mai lent de majorare a ratelor dobânzii din partea Fed.

Dolarul a fost cu 1% mai mic, la 133,98 yeni, la cel mai scăzut nivel din 16 august.

Euro a rămas stabil la 1,0527 dolari, după ce joi a câştigat 1,1%.

Preşedintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, a avertizat vineri că politicile fiscale ale unor guverne europene ar putea duce la un exces de cerere şi că politicile fiscale şi monetare trebuie să funcţioneze sincronizat pentru o creştere economică sustenabilă şi echilibrată.

Lira sterlină a fost tranzacţionată ultima dată la 1,2260 dolari, în scădere cu 0,1%. Lira sterlină a avansat joi cu 1,7% şi a atins un maxim al ultimelor 5 luni de 1,2311 dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
piata valutara,
evolutii,
mentinere,
minim,
scadere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.