Doi preoţi din Botoşani sunt acuzaţi că le-au cerut credincioşilor vaccinaţi să plece din biserică şi chiar le-au smuls măştile de protecţie de pe faţă

Postat la 22 noiembrie 2021 225 afişări

Doi preoţi din Botoşani sunt acuzaţi că le-au cerut credincioşilor vaccinaţi să plece din biserică şi chiar le-au smuls măştile de protecţie de pe faţă

Şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) din Botoşani, Monica Adăscăliţei, a anunţat că autorităţile sanitare din judeţ vor demara o anchetă în cazul unor preoţi acuzaţi că au cerut credincioşilor vaccinaţi să plece din biserică şi le-au smuls de pe faţă măştile de protecţie.

De altfel, pe adresa instituţiei au fost transmise sesizări, însoţite de înregistrări video, conform cărora doi preoţi din mediul rural ar fi solicitat enoriaşilor vaccinaţi să nu participe la slujbe, iar celor care purtau mască să renunţe la aceasta.

„Chiar avem nişte reclamaţii la nivelul DSP legat de faptul că, în două localităţi din judeţul Botoşani, preotul în timpul slujbei a recomandat ieşirea din biserică a persoanelor vaccinate, li s-a atras atenţia să nu poarte mască, chiar li s-a smuls masca de pe faţă. Vom face o anchetă în cursul acestei săptămâni şi vom lua legătura şi cu conducerea bisericii la nivelul judeţului Botoşani. Sunt şi filmaţi, sunt şi poze”, a spus Adăscăliţei.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
acuzatii,
biserica,
botosani

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.