Doi pescari din Irlanda de Nord au prins ceva neaşteptat în plasă: Este vechi de aproape 10.500 de ani şi intact

Postat la 11 septembrie 2018 329 afişări

Doi pescari din Irlanda de Nord au prins ceva neaşteptat în plasă: un craniu enorm, cu coarne, de cerb, aproape intact şi vechi de 10.500 de ani.

Doi pescari din Irlanda de Nord au prins ceva neaşteptat în plasă: Este vechi de aproape 10.500 de ani şi intact

Specimenul are un diametru de 1,8 metri şi fost extras de pe fundul lacului dulce Lough Neagh, la o adâncime de 6 metri şi o distanţă de 1,6 km de ţărm, potrivit Fox News.

Elanul irlandez (Megaloceros giganteus) a dispărut acum 10.000 de ani. Aceasta a fost una dintre cele mai mari specii de cerb care au trăit pe Pământ. Numele de elan irlandez este incorect, potrivit paleontologilor, deoarece aceasta este o specie de cerb. Mai mult, animalul nu trăia doar în Irlanda, ci şi în alte regiuni din Europa, Asia şi Africa.

„Am fost şocat când am mers în marginea bărcii şi am văzut craniul şi coarnele”, a declarat Raymond McElroy, unul dintre pescari.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.