Vasilescu, BNR: Ne aşteptam la inflaţia de peste 5%. Personal nu cred că Banca Naţională va majora dobânda-cheie

Postat la 11 septembrie 2018 42 afişări

BNR se aştepta ca inflaţia să crească în august, pentru că ştia de majorarea preţului la gaze, sursa principal a inflaiei de 5,1%, spune Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Băncii Naţionale.

Vasilescu, BNR: Ne aşteptam la inflaţia de peste 5%. Personal nu cred că Banca Naţională va majora dobânda-cheie

Va alege BNR să majoreze dobânda-cheie, pentru stăvilirea inflaţiei, având în vedere că ţinta de inflaţiei este de 2,5%, cu un interval de variaţie de un punct procentual?

 

“Asta nu se poate şti niciodată, înainte de a se întâmpla. Dar, personal, nu cred că Banca Naţională va majora dobânda - cheie pentru că noi am decis dobânda de 2,5%, când inflaţia era la 5,40%. Acum este la 5,06%, deci mai jos. Noi nu am ales să ducem dobânda la nivelul inflaţiei, ci la jumătate. O creştere a dobânzii-cheie ar fi un impuls pentru creşterea ROBOR care este acum la 3,5%”, a comentat Vasilescu.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.